Lyssna på mig här 

I snart 30 år har jag åkt runt och hållit föredrag och deltagit på olika event och seminarier. Det började på allvar när jag efter 20 år på Expressen 1990 blev chefredaktör på Privata Affärer. Det handlade då om privatekonomi. Då liksom nu brann jag för att ge hjälp - med att sänka skatten, placera pengar, lura banken på avgifter. . . 

När jag sedan grundade Driva Eget 2008 blev det mer och mer hjälp för småföretagare på företagarträffar runt om i landet. Varje år i oktober blev det föredrag på mässan Eget Företag på Stockholmsmässan. Rubriken  var Från idé till lönsamt företag. Om du orkar kan du lyssna på 40 minuter från detta ämne från mässan 2012 i videoklippet ovan. I oktober 2013  talade Camilla Björkman och jag i detta ämne tillsammans. 

Fyra ämnen för föredrag - kontakta mig om ni vill ha mig som talare

  • Så blir de anställda kostnadsmedvetna. Jag lär publiken att sänka sina privata månadskostnader med 2 000 kronor och sparpengarna att växa bättre. Detta kostnadsmedvetna beteende vill jag få publiken att ha även när de ska hantera arbetsgivarens pengar och arbetsredskap.
  • Så ökar småföretagaren sin lönsamhet och sitt självförtroende.  Med denna föreläsning ger jag konkreta råd om ökad lönsamhet, sänkt skatt och ökad tillväxt. Men ger också publiken råg i ryggen när de slåss mot storföretag och myndigheter. Detta är en föreläsning som är populär bland  företagarorganisationer och kommunala näringslivsenheter.
  • Så sänker du skatten och placerar pengarna bättre.  Ett ämne som jag kan anpassa till privatpersoner, till småföretagare eller till annan publik. Detta ämne har talat om på olika sätt i snart 20 år.  
  • Så kan ett storföretag jobba lika effektivt som en småföretagare.   Småföretagare är ofta mer flexibla, obyråkratiska, personliga och servicemedvetna än storföretagen. Jag skulle kunna lära ledningsgrupper att arbeta på detta effektiva sätt även i storföretag och stora organisationer. 
  • Den som är intresserad av att anlita mig som talare kan kontakta mig utan att gå omvägen över talarförmedling. Maila mig på anders@andersandersson.se eller ring på 070-5365780