Expressen 

När jag gick ut Journalisthögskolan 1969 fick jag jobb direkt på Expressen, först som redigerare i några månader och sedan kriminalreporter. Jag specialiserade mig  på att skriva om ekonomisk brottslighet. Läs om det nedan.
Chefredaktör Bo Strömstedt  tyckte snart  att jag kunde ta hand om vanligt folks ekonomi. Det blev deklarationsbilagor, egen bilaga och aktieråd. Läs om det här.  

Min skurkjakt på Expressen

Jag, Per Wendel och Roland Aldeheim intervjuar här Leif Skiffer, känd som Mr X och en av 70-talets mest mytospunne person. Det blev den tidens största undersökande reportage i Expressen. Att jaga ekonomiska brottslingar blev min specialitet.


Artikel

Från Norrmalmstorgsdrama
till chefsutmaning i Göteborg 

I min bok berättar jag om nyhetsjakt och dramatik på Expressen där jag skolades av tidningslegendarerna Sigge Ågren, Bo Strömstedt och Åke Ahrsjö. Här tidningens förstasida när jag refererade rättegången mot tidningens ägare. 
Under ett knappt år fick jag en utmaning att hitta läsare när jag blev Expressens chef i Göteborg. 

Artikel

Med den här intervjun med en i gisslan vid Norrmalmstorgsdramat myntades begreppet Stockholmssyndromet.

Artikel

Här avslöjade jag  fastighetsskandaler på Kanarieöarna tillsammans med Olle Bengtzon och Weine Lexius.

Artikel

Skrivplatsen på Expressen när PO Lennart Groll besökte mig och Per Wendel på Expressen.

Artikel

Allt jag var med om även på privata resor blev artiklar i Expressen - som när jag fångade denna segelfisk i Florida. 

Från filmarkivet.

Filmen som visar att vi var snabbare och fräckare än DN

Här är filmen som visar hur det gick till att göra dagstidning 1975 med den tidens omständiga blyteknik. Bilderna från DN visar mest hur allvarliga kostymklädda män noggrant planerar tidningssidorna, medan  det är fart och fläkt när Expressen snabbt och spontant görs om mellan upplagorna. I boken beskriver jag denna skillnad mellan DN och Expressen, och hur vi på Expressen gjorde för att slå Dagens Nyheter.  Här på tennisläktaren i Båstad syns Roland Aldeheim ringa in en artikel till Expressens telefonmottagning från en match mot Chile som höll på att stoppas av demonstranter.