Boken om mitt liv

Både memoarer och lönande råd

Bokens första upplaga hette Mitt liv med dina pengar. Som storpocket hette den sedan Mina 152 bästa ekonomiråd. Innehållet är detsamma - åtta kapitel om mitt liv och efter varje kapitel råd kring ekonomi med utgångspunkt från innehållet i varje kapitel och det nionde kapitlet om foto som finns endast ljudboksversionen. 
 Men allt vad jag varit med om har inte fått plats. Därför har jag här lagt upp extramaterial under menyfliken MITT LIV.

Uppståndelsen kring boken

TV, radio och tidningar har tagit upp min bok. I Gokväll i Svt1 blev det då både katt och skatt  när programledaren Inger Ljung Olsson intervjuade mig. Här på Expressen finns både tv och artikel om boken. Här i Nyhetsmorgon,TV4 pratar jag mer om boken. Här intervjuas jag i en halvtimme av Erik Blix i P4 Extra,

Jag skulle bli lanthandlare 

Hemma i byn Belganet i Blekinge räknade alla med att jag skulle ta över föräldrarnas lanthandel. Jag var ju äldst av oss tre söner,Här och i boken berättar jag om varför jag i stället blev journalist.

Thomas Mattsson,
chefredaktör, Expressen

”Anders Anderssons bok är en kärleksförklaring till journalistiken. Men den är inte bara en underhållande berättelse om kvällspressens spännande värld och goda råd om privatekonomi. Det är också en bok om ledarskap som alla kan lära av.”

Kerstin Brunnberg,
Sveriges Radios tidigare vd

”Boken skildrar hur det går till i kulisserna bakom rubrikerna. Läsningen ger lön för mödan – vi får verkligen insiderinformation om hur man går från lanthandlarbiträde till ledande ekonomijournalist.”

Klas Eklund,
seniorekonom, SEB

”Anders Andersson beskriver sin klassresa från lanthandel till deklarationshjälp och aktieråd med frustande energi. Hans personliga historia är också en berättelse om Sveriges utveckling från folkhem till ett land av egenföretagare och fondsparare. En självhjälpsbok inte bara för den enskilde utan också för nationen.”