Köp mina tavlor här

Tavlorna nedan fanns  på  en fotoutställning  på galleri Movitz på Hornsgatan i Stockholm i  juni 2018. På Leveriet i Sickla köpkvarter ställer jag ut 28 bilder från Sickla, Sydgeorgien och Svalkbard 31/8-22/9 2019. På Äggaboden i Ronneby har jag en fotoutställning 28-29 septe,ber.

De kan också köpas här 950-1 950 kr. Priserna är inklusive moms för leverns med svart ram med passepartout.:

  •  Kvadratiska fototavlor. 50x50: 1 850 kr, 40x40 cm: 1 600 kr, 30x30 cm: 950 kr.  
  • Retangulära 50x70 cm: 1 950 kr,  40 x 50 cm: 1 700 kr, 30 x 40 cm: 1 100 kr. Tillägg för posttransport:150 kr.
  • Kontakta mig för beställning :(, 070-5365780). Betalning kan ske  med Swish, 070-5365780.Bilderna är grupperade i teman. Första temat:

     

    Spegel, spegel...

    Unika bilder på elefanter och bufflar fotograferade från ett gömsle i Zimanga i Sydafrika och två  bilder på fåglar som speglar sig.

Fågelaction

Jag är ingen fågelskådare, men kameran har fått mig att försöka iakta fåglarnas hektiska liv. Jag och min fru Margareta spanar nu på försommaren på småfåglarna kring Värmdö. Bilden på den hårt arbetande talgoxen tog jag vid en av våra fågelholkar nu i början av juni. Kring Sicklasjön har jag fotograferat gråhäger och andra sjöfåglar. Biätaren och den glupska hägern är plåtade under en resa i Ungern förra året. Ibland tillåter jag mig att beskriva farten med långa slutartider, som örnen och Maraboustorken som slåss om maten i Zimanga i Sydafrika.

 

Gryning

Det är strax efter soluppgången och när solen är på väg ned som ljuset är som bäst för fotografering. Mina mest magiska ögonblick med kameran har jag upplevt vid gryningen – som när björnen kom emot oss i ett gömsle i Finland eller när smålomens parningsrop hördes under en dimmig morgon vid Knuthöjds Mosse.

I Zimanga i Sydafrika såg jag apornas päls blänka i morgonljuset och när kvällshimlen färgades orange upptäckte jag att elefanten kan kännas rätt liten bland savannens mäktiga träd. Bilden på biätaren som breder ut sina vingar i morgonens motljus är tagen i Ungern och svanarna på Värmdö

 

.

Tillsammans

Djur kan ibland se gulligare ut än vad de är i verkligheten. När jag tog bilden på kungspingvinerna som såg ut att hålla varandra i handen trodde jag att de levde tillsammans med samma partner i hela livet. Men när jag skulle skriva om pingvinlivet på Sydgeorgien för DI Weekend talade jag med en forskare som sa att 80 procent av dem byter partner varje år.

Hur det är med klipphopparpingvinerna på andra bilden vet jag inte, men nog ser de romantiska ut. Jag åkte från Falklandsöarna till Sydgeorgien med det ryska fartyget på ena bilden. Gentopingvinerna vinkade av oss. Bilderna på lejonen och elefanterna är tagna i Masai Mara i Kenya och I Zimanga i Sydafrika.

Närbilder

Med kameran kan m,an komma nära - som här för de färggranna trrollsländorna på Borneo (hanen röd, honan brun) eller kungspingvinerna på Sydgeorgien.

Polarliv

I Svalbard i Arktis regerar isbjörnen. Jag hade turen att se 17 stycken vid en resa dit 2015. Det blev boken Isbjörnens rike och bilder som jag visat på Movitz i fjol och som återkommer också här.

I november i fjol gjorde jag en ny polarresa – till Sydgeorgien strax norr om Antarktis. Där lever tiotusentals kungspingviner tätt tillsammans i kolonier där också världens största säl, elefantsälen, finns. De bruna dunbollarna är ungar till kungspingvinerna.

Fototavlor på fåglar i Sicklasjön som inte finns på utställningen.

 

Övrigt

Zebratavclan den mest populära tavlan från förra utställningen är slutsåld i sina tio ex. Två i EA-upplaga finns dock till salu för 1 500 kr styck. Ett portätt på en näsapa fanns också med på utställningen.  Här också en del bilder som inte fanns med på utställningen, men som ändå kan beställas nu i efterhand. 

Senaste resorna

Här någtra bilder från mina senaste resor till  Finland,. Japan och Svalbard.