Små kvadratiska tavlor  - två för 1 500 kr

 Här är de 35 kvadratiska tavlor på 30x30 som signerade och numrerade med svart ram nu säljs för endast 1 500 kr för två. 

De första 22 bilderna i bildspelet till höger är mina favoriter bland alla de bilder jag tagit 2020 och 2021. Mot slutet  hittar du  dem som uppskattats mest under mina utställningar. På mobil sveper du med fingret  åt sidan för att se fler bilder. Jag har valt ut de bilder som bäst passar att rama in i små kvadratiska tavlor (30 x 30 cm) med snygga svarta ramar och passpartou? På de utställlningar jag haft på Hornsgatan i Stockholm, i Ronneby och i Sickla har jag tagit 950 kr inklusive moms och fraktkostnad. Hoppas du tyckler de är värda  det priset. I så fall kan jag skicka dem till dig nu direkt. Beställer du två på en gång blir det reapris - endast 1 500 kr för två + 110 kr i frakt.

 

Prisad bild kan bli din tavla

Jag är så glad över attt denna bild på gentopingvinerna på Falklandsöarna  i november fått tionde pris i SM i Naturfoto 2020. Den är en av mina bilder som jag gjort som tavla och haft med på flera utställningar. Liksom de flesta andra bilder gör jag den i max tio ex i format 50x40 cm. Tre av dessa tio är sålda för 1 700  kr, men jag kan sälja ytterligare sju. Just denna bild har också tagits ut av en jury till Vintersalongen på Konsthallen Dieselverkstaden i Sickla .  I bildspelen  ovan  och nedan kan du se andra bilder som blivit tavlor. Tycker du att någon av dem är värd att sätta upp på din vägg där hemma eller kan bli en julklapp? Hör  i så fall av dig på eller 070-5365780. Jag kan leverera  mina tavlor med följande priser för olika storlekar (inkl moms, exkl frakt): 50x70 cm:1 950 kr,  40x50 cm:1 700 kr, 40x40:1 600 kr, 30x40 cm:1 100 kr och 30x30 cm: 950 kr (två av dessa för totalt bara 1 500 kr). Du kan betala med Swish, 123 2581 189 (Anders Andersson Text och konsult AB).   Pengarna behöver jag inte. De skickar jag vidare till Stockholms Stadsmissions hjälp till utsatta i dessa  Coronatider.

 

Större med fåglar, elefanter och andra djur

Dessa tavlor kan jag göra i storleken 40x50  i färg eller svarft/vitt ( en del också 50 x70). En del är nya efter min fotutflykter, andra har varit med på mina utställningar. 

 

 

Gryning

Det är strax efter soluppgången och när solen är på väg ned som ljuset är som bäst för fotografering. Mina mest magiska ögonblick med kameran har jag upplevt vid gryningen – som när björnen kom emot oss i ett gömsle i Finland eller när smålomens parningsrop hördes under en dimmig morgon vid Knuthöjds Mosse.

I Zimanga i Sydafrika såg jag apornas päls blänka i morgonljuset och när kvällshimlen färgades orange upptäckte jag att elefanten kan kännas rätt liten bland savannens mäktiga träd. Bilden på biätaren som breder ut sina vingar i morgonens motljus är tagen i Ungern och svanarna på Värmdö

 

.

Tillsammans

Djur kan ibland se gulligare ut än vad de är i verkligheten. När jag tog bilden på kungspingvinerna som såg ut att hålla varandra i handen trodde jag att de levde tillsammans med samma partner i hela livet. Men när jag skulle skriva om pingvinlivet på Sydgeorgien för DI Weekend talade jag med en forskare som sa att 80 procent av dem byter partner varje år.

Hur det är med klipphopparpingvinerna på andra bilden vet jag inte, men nog ser de romantiska ut. Jag åkte från Falklandsöarna till Sydgeorgien med det ryska fartyget på ena bilden. Gentopingvinerna vinkade av oss. Bilderna på lejonen och elefanterna är tagna i Masai Mara i Kenya och I Zimanga i Sydafrika.

Närbilder

Med kameran kan man komma nära - som här med humlorna och blommorna på Värmdö,  de färggranna trrollsländorna på Borneo (hanen röd, honan brun) eller kungspingvinerna på Sydgeorgien.

Polarliv

I Svalbard i Arktis regerar isbjörnen. Jag hade turen att se 17 stycken vid en resa dit 2015. Det blev boken Isbjörnens rike och bilder som varit med på alla utställningar. I november 2017 gjorde jag en ny polarresa – till Sydgeorgien strax norr om Antarktis. Där lever tiotusentals kungspingviner tätt tillsammans i kolonier där också världens största säl, elefantsälen, finns. De bruna dunbollarna är ungar till kungspingvinerna. 

Polarliv var rubriken på min utställning på Leveriet i Sickla hösten 2019.

Fågelliv

Jag är ingen fågelskådare, men kameran har fått mig att försöka iakta fåglarnas hektiska liv.  Bilden på den hårt arbetande talgoxen tog jag vid en av våra fågelholkar  början av juni.  De färggranna fåglarna är biätare fotograferade i medljus och motljus under en resa i Ungern.Den glupska hägern är också plåtade under en resa i Ungern. Ibland tillåter jag mig att beskriva farten med långa slutartider, som örnen och Maraboustorken som slåss om maten i Zimanga i Sydafrika. Kring Sicklasjön har jag fotograferat gråhäger och andra sjöfåglar. Bilderna därifrån fanns med på en utställning Leveriet i Sickla hösten 2019.

 

 

Övrigt

Zebratavlan, som är den mest populära tavlan från mina utställningar, är slutsåld i sina tio ex. En i EA-upplaga finns dock till salu för 1 500 kr styck. Ett portätt på en näsapa har också ställts ut . De andra bilderna är från Sydafrika, Koh Lanta och Toscana.

Finland, Japan och Florida

Här några bilder från mina resor till Finland, Japan  och Florida som också finns som tavlor.