Tavlor från mina fotoäventyr - svenska fåglar och afrikanska elefanter

Det är en stor ära för mig om du gillar mina naturbilder så mycket att du vill sätta upp dem på väggen som tavlor eller ge bort dem som present. Här under finns några av dem som jag kan leverera signerade i  svarta ramar med passpartou  i storleken 40x50 cm (med mobil sveper du på bilderna med fingret för att se alla). De kostar med ram 1 700 kr och är numrerade i en upplaga på tio. Det är fågelbilder tagna under det senaste året, men också bilder på elefanter och andra vilda djur från mina resor. Tavlorna  kan hämtas hos mig i Nacka eller skickas mot 110 kr i frakt. Hör av dig på eller 070-5365780 om du vill beställa.  Du kan betala med Swish, 123 2581 189 (Anders Andersson Text och konsult AB). På min fotoutställning 25-29 september  på Galleri Rääf på Hornsgatan 32 i Stockholm. finns ett 30-tal av mina bilder med. Överskottet av utställningen gårt till Världsnaturfonden.-

Små kvadratiska tavlor - två för 1 500 kr

 Här är 35 kvadratiska tavlor på 30x30 som signerade och numrerade med svart ram nu säljs för endast 1 500 kr för två. De första 27 bilderna i bildspelet är mina favoriter bland alla de bilder jag tagit 2020 och 2021. Mot slutet  hittar du  dem som uppskattats mest under mina utställningar. På mobil sveper du med fingret  åt sidan för att se fler bilder. Jag har valt ut de bilder som bäst passar att rama in i små kvadratiska tavlor (30 x 30 cm) med snygga svarta ramar och passpartou. På de utställlningar jag haft på Hornsgatan i Stockholm, i Ronneby och i Sickla har jag tagit 950 kr inklusive moms och fraktkostnad. Hoppas du tyckler de är värda  det priset. I så fall kan jag skicka dem till dig nu direkt. Beställer du två på en gång blir det reapris - endast 1 500 kr för två + 110 kr i frakt. I stolek 40x40 är priset 1 600 kr/styck.

 

Gryning

Det är strax efter soluppgången och när solen är på väg ned som ljuset är som bäst för fotografering. Mina mest magiska ögonblick med kameran har jag upplevt vid gryningen – som när björnen kom emot oss i ett gömsle i Finland eller när smålomens parningsrop hördes under en dimmig morgon vid Knuthöjds Mosse.

I Zimanga i Sydafrika såg jag apornas päls blänka i morgonljuset och när kvällshimlen färgades orange upptäckte jag att elefanten kan kännas rätt liten bland savannens mäktiga träd. Bilden på biätaren som breder ut sina vingar i morgonens motljus är tagen i Ungern och svanarna på Värmdö.  Gryning harvarit tema på en av mina utställningar.

 

.

Tillsammans

Djur kan ibland se gulligare ut än vad de är i verkligheten. När jag tog bilden på kungspingvinerna som såg ut att hålla varandra i handen trodde jag att de levde tillsammans med samma partner i hela livet. Men när jag skulle skriva om pingvinlivet på Sydgeorgien för DI Weekend talade jag med en forskare som sa att 80 procent av dem byter partner varje år. Tillsammans var temat på en av mina utställningar.

Hur det är med klipphopparpingvinerna på andra bilden vet jag inte, men nog ser de romantiska ut. Jag åkte från Falklandsöarna till Sydgeorgien med det ryska fartyget på ena bilden. Gentopingvinerna vinkade av oss. Bilderna på lejonen och elefanterna är tagna i Masai Mara i Kenya och I Zimanga i Sydafrika.

Närbilder

Med kameran kan man komma nära - som här med humlorna och blommorna på Värmdö,  de färggranna trrollsländorna på Borneo (hanen röd, honan brun) eller kungspingvinerna på Sydgeorgien.

Polarliv

I Svalbard i Arktis regerar isbjörnen. Jag hade turen att se 17 stycken vid en resa dit 2015. Det blev boken Isbjörnens rike och bilder som varit med på alla utställningar. I november 2017 gjorde jag en ny polarresa – till Sydgeorgien strax norr om Antarktis. Där lever tiotusentals kungspingviner tätt tillsammans i kolonier där också världens största säl, elefantsälen, finns. De bruna dunbollarna är ungar till kungspingvinerna. 

Polarliv var rubriken på min utställning på Leveriet i Sickla hösten 2019.

Fågelliv

Jag är ingen fågelskådare, men kameran har fått mig att försöka iakta fåglarnas hektiska liv.  Bilden på den hårt arbetande talgoxen tog jag vid en av våra fågelholkar  början av juni.  De färggranna fåglarna är biätare fotograferade i medljus och motljus under en resa i Ungern.Den glupska hägern är också plåtade under en resa i Ungern. Ibland tillåter jag mig att beskriva farten med långa slutartider, som örnen och Maraboustorken som slåss om maten i Zimanga i Sydafrika. Kring Sicklasjön har jag fotograferat gråhäger och andra sjöfåglar. Bilderna därifrån fanns med på en utställning Leveriet i Sickla hösten 2019.

 

 

Övrigt

Zebratavlan, som är den mest populära tavlan från mina utställningar, är slutsåld i sina tio ex. En i EA-upplaga finns dock till salu för 1 500 kr styck. Ett portätt på en näsapa har också ställts ut . De andra bilderna är från Sydafrika, Koh Lanta och Toscana.

Finland, Japan och Florida

Här några bilder från mina resor till Finland, Japan  och Florida som också finns som tavlor.