Köp mina tavlor här

Många av tavlorna nedan har funnits på fotoutställningar  på galleri Movitz på Hornsgatan i Stockholm,  på Leveriet i Sickla köpkvarter och vid restaurang Äggaboden i Ronneby. Nu när det inte är aktuellt med utställningar visar jag dem här. De kan också köpas här för 950-1 950 kr. Priserna är inklusive moms för leverns med svart ram med passepartout:

  •  Kvadratiska fototavlor. 50x50: 1 850 kr, 40x40 cm: 1 600 kr, 30x30 cm: 950 kr.  
  • Retangulära 50x70 cm: 1 950 kr,  40 x 50 cm: 1 700 kr, 30 x 40 cm: 1 100 kr. Tillägg för posttransport:150 kr.
  • Kontakta mig för beställning :(, 070-5365780). Betalning kan ske  med Swish, 070-5365780. 

 

 

Vårens nya tavlor

Av vårens alla bilder i fågelmarkerna har det blivit tolv små tavlor som jag gjort kvadratiska med svarta ramar (30x30 cm). De kostar 950 kr. Portot (normalt 150 kr) bjuder jag på nu i Coronatider.

Spegel, spegel...

Unika bilder på elefanter och bufflar fotograferade från ett gömsle i Zimanga i Sydafrika och två  bilder på fåglar som speglar sig.

 

Gryning

Det är strax efter soluppgången och när solen är på väg ned som ljuset är som bäst för fotografering. Mina mest magiska ögonblick med kameran har jag upplevt vid gryningen – som när björnen kom emot oss i ett gömsle i Finland eller när smålomens parningsrop hördes under en dimmig morgon vid Knuthöjds Mosse.

I Zimanga i Sydafrika såg jag apornas päls blänka i morgonljuset och när kvällshimlen färgades orange upptäckte jag att elefanten kan kännas rätt liten bland savannens mäktiga träd. Bilden på biätaren som breder ut sina vingar i morgonens motljus är tagen i Ungern och svanarna på Värmdö

 

.

Tillsammans

Djur kan ibland se gulligare ut än vad de är i verkligheten. När jag tog bilden på kungspingvinerna som såg ut att hålla varandra i handen trodde jag att de levde tillsammans med samma partner i hela livet. Men när jag skulle skriva om pingvinlivet på Sydgeorgien för DI Weekend talade jag med en forskare som sa att 80 procent av dem byter partner varje år.

Hur det är med klipphopparpingvinerna på andra bilden vet jag inte, men nog ser de romantiska ut. Jag åkte från Falklandsöarna till Sydgeorgien med det ryska fartyget på ena bilden. Gentopingvinerna vinkade av oss. Bilderna på lejonen och elefanterna är tagna i Masai Mara i Kenya och I Zimanga i Sydafrika.

Närbilder

Med kameran kan man komma nära - som här med humlorna och blommorna på Värmdö,  de färggranna trrollsländorna på Borneo (hanen röd, honan brun) eller kungspingvinerna på Sydgeorgien.

Polarliv

I Svalbard i Arktis regerar isbjörnen. Jag hade turen att se 17 stycken vid en resa dit 2015. Det blev boken Isbjörnens rike och bilder som varit med på alla utställningar. I november 2017 gjorde jag en ny polarresa – till Sydgeorgien strax norr om Antarktis. Där lever tiotusentals kungspingviner tätt tillsammans i kolonier där också världens största säl, elefantsälen, finns. De bruna dunbollarna är ungar till kungspingvinerna. 

Polarliv var rubriken på min utställning på Leveriet i Sickla hösten 2019.

Fågelliv

Jag är ingen fågelskådare, men kameran har fått mig att försöka iakta fåglarnas hektiska liv.  Bilden på den hårt arbetande talgoxen tog jag vid en av våra fågelholkar  början av juni.  De färggranna fåglarna är biätare fotograferade i medljus och motljus under en resa i Ungern.Den glupska hägern är också plåtade under en resa i Ungern. Ibland tillåter jag mig att beskriva farten med långa slutartider, som örnen och Maraboustorken som slåss om maten i Zimanga i Sydafrika. Kring Sicklasjön har jag fotograferat gråhäger och andra sjöfåglar. Bilderna därifrån fanns med på en utställning Leveriet i Sickla hösten 2019.

 

 

Övrigt

Zebratavlan, som är den mest populära tavlan från mina utställningar, är slutsåld i sina tio ex. En i EA-upplaga finns dock till salu för 1 500 kr styck. Ett portätt på en näsapa har också ställts ut . De andra bilderna är från Sydafrika, Koh Lanta och Toscana.

Finland, Japan och Florida

Här några bilder från mina resor till Finland, Japan  och Florida som också finns som tavlor.