Vårt paradis på Koh Lanta

Här på lugna, underbara Koh Lanta i Thailand har vi hittat vårt paradis. För att slippa svenska vintermörkret är Margareta, jag och ibland barnen med familjer här i vårt hus vid strandkanten vid Long Beach på svenskområdet Malee Beach där det finns 45 hus. Så här kan det vara där en vanlig februaridag:


Vårt hus(E2) har "beachfront" och ligger näst längst söder ut i området. Sandstranden Long Beach startar strax utanför vår strandmur och är drygt två kilometer lång.

Solnedgången är en helig stilla stund nästan varje kväll. Då samlas vi med en drink i vår trädgård eller på balkongen och njuter av ett magiskt skådespel. 

Ofta har vi firat jul och nyår vid vårt paradis. Då gäller det att försöka skapa julstämning. 

Häng med på husesyn här

Vi njuter av att bada i vår pool.  Nästan varje morgon går vi  längs den två kilometer långa sandstranden. Vi har det oförskämt bra när vi med ett glas vin i handen ser det röda solklotet sjunka ned i havet. Koh Lanta är fridfullare än de flesta platser i Thailand.
Våra vänner är alltid välkomna att hälsa på oss när vi är här - men också att hyra till vänskapspris under de veckor när vi inte är här. Det är en tvåplansvilla på 150 kvm med åtta sängplatser. Filmen här intill tar dig med på husesyn.Övervåningen
  • Stort sovrum med stora fönster som har utsikt mot stranden och har stor balkong.  
  • Sovrum med dubbelsäng.
  • Litet barnrum med enkelsäng.
  • Toalett.
Undervåningen
  • Stort allrum och topputrustat kök med gasspis, kyl, frys, diskmaskin, mikro och vattenmaskin.
  • Sovrum med dubbelsäng.
  • Stort badrum med stora dörrar direkt ut mot trädgården. Dusch ute och inne.
  • Kombinerat sovrum och arbetsrum.
För  denna villa  som är nästan likadan med samma strandläge tar uthyrningsfirman ca 84 000 bath per vecka under högsäsong och ca 42 000 bath under lågsäsong,  inkl. städning, exkl el och vatten.  Kontakta mig om ni vill komma hit - eller 070-536 5780. Jag ordnar bra vänskapspris. 
Anders A

Här är en karta över villorna på Malee Seaview vid Long Beach. 


Vårt hus, E2, ligger vid stranden näst längst söder ut.

Magisk utflykt

Det finns många möjligheter att göra utflykter och upptäcka nya saker på Koh Lanta - åka till Old Town eller Nationalparken eller ta en båt till någon ö, kanske för att snorkla eller dyka.  Vår favoritutflykt startar med att vi blir hämtade med bil vid femtiden på morgonen för en tyst magisk roddtur  när solen går upp som i filmen här intill.