Boken om mitt liv

Äntligen har jag en egen bok att hålla i handen. Den handlar om min väg från lanthandeln i Blekinge till livet som journalist  först på Blekinge läns tidning, sedan Expressen, Privata Affärer och Driva Eget. Om hur jag förvandlades från kriminalreporter till privatekonomi och skatteexpert, i tidningar, radio och tv. Plus 152 lönande råd. Den senaste upplagan i storpocket kan köpas för 100 kr + 66 kr i porto.  Om du vill ha en bok med personlig hälsning kan du Swisha pengar till  mig  på 123 2581189. Ange namn och adress under meddelande. 

Här i Privata Affärers pod berättar jag om boken.

Varje kapitel avslutas med handfasta och lönsamma råd om privatekonomi, placeringar, skatter och småföretagande, men också slutsatser som jag dragit av privata händelser i livet.  Boken har något för alla:
– För dem som följt mig genom åren..
– För dem som vill få inspiration om hur man lyckas mot alla odds.
– För dem som vill läsa om vad som händer bakom kulisserna i medievärlden.
– För dem som vill ta hjälp av bokens 152 konkreta råd.

Läs mer om de åtta kapitlen genom att klicka på undermenyerna här till höger. 

Här finns filmer, bilder, artiklar och annat extramaterial

Boken innehåller 240 sidor i åtta kapitel. Men allt vad jag varit med om har inte fått plats. Därför har jag här lagt upp extramaterial i vart och ett av boken åtta kapitel. Det är länkar till  filmklipp från olika tv-program där jag varit med, ljudklipp till radioinslag, bilder och artiklar. Se detta genom att här till höger klicka på underrubrikerna till de åtta kapitlen. Eller klicka här för att läsa mer om kapitlen om uppväxten, Expressen, skatter, placeringar, privatekonomi, radio och tv, egna affärer och småföretagande

Tack för att ni gillar den

Innan boken kommit har jag skickat den till några personer för att höra vad de tycker om boken. Jag blev  glad och förlägen över dessa lovord: 

”Anders Anderssons bok är en kärleksförklaring till journalistiken. Men den är inte bara en underhållande berättelse om kvällspressens spännande värld och goda råd om privatekonomi. Det är också en bok om ledarskap som alla kan lära av.”
Thomas Mattsson, chefredaktör, Expressen

”Boken skildrar hur det går till i kulisserna bakom rubrikerna. Läsningen ger lön för mödan – vi får verkligen insiderinformation om hur man går från lanthandlarbiträde till ledande ekonomijournalist.”
Kerstin Brunnberg, Sveriges Radios tidigare vd

”Anders Andersson beskriver sin klassresa från lanthandel till deklarationshjälp och aktieråd med frustande energi. Hans personliga historia är också en berättelse om Sveriges utveckling från folkhem till ett land av egenföretagare och fondsparare. En självhjälpsbok inte bara för den enskilde utan också för nationen.”
Klas Eklund, seniorekonom, SEB

”Efter sju års fenomenalt samarbete med författaren kan jag intyga: Alla har något att lära av honom. Så läs denna bok till punkt och pricka. Det är bokens bästa råd – från mig.”
Camilla Björkman, Driva Egets tidigare chefredaktör