Naturfoto som företag

Som pensionär tog jag upp mitt fotointresse från tonåren. Det berättar jag om i ett nytt kapitel, som finns endast i ljudboken med rubriken Gör företag av din hobby.

När jag 2015 åkte på fotoresa till Svalbard tog jag fotograferandet till en ny nivå.
När jag gjorde den resan  var det jag själv och inte mitt enmansbolag som betalade. Men när resan resulterade i en bok och dessutom flera stora bildreportage  kunde jag med gott samvete föra över både resekostnaden och en del kamerakostnader på mitt bolag.
Det har blivit flera resor som jag beskriver här.  På bilden är jag bland kungspingvinerna på Sydgeorgien.
Verksamheten i mitt bolag omfattar nu både bildreportage och fotoutställningar. Fototavlorna säljer jag också här.


Min drivkraft är inte pengar - utan glädjen av att en del tycker mina tavlor är värda att sätta upp på väggen. Köp fototavlor här.

Många av mina fotoäventyr har blivit artiklar - som denna i DI Weekend. 

 När jag skrev min första fotobok om isbjörnar insåg jasgatt jag med gott samvete kunde dra av min resa till Svalbard.

Apans ögon byttes ut

Jag sprider mina bilder på Facebook, instagramnkontot photoandersandersson och här på min hemsida. Uppmärksamheten där har lett till denna bildbeställningar som jag inte i min vildaste fantasi kunnat drömma om: Det lilla skivbolaget Malmö Inre ville på ett skivomslag ha en närbild på en näsapa som jag tagit på Borneo – och jag som trodde att marknaden för LP-skivor var död. Inte kunde jag heller säga nej till hans absurda fråga om att få byta ut apans ögon mot ögonen på skivans artist Lars-Olof Ståle Johansson från The Cardigans, som anses ha vissa likheter med denna apa. Apbilden kan köpas som tavla här