Här prisas Driva Eget

Se här så glada vi på Driva Eget var när vi 2010 utsågs till Årets Tidskrift. Men under min glada min döljs ett djupt allvar - jag hade timmarna innan prisutdelningen genomgått en smärtsam cancerbehandling som jag beskriver i boken, Men det hindrade mig inte från att uppman alla i publiken att starta eget.

Inspiration för fulla hus

Här på Rival i Stockholm drog DN och Driva Eget  fullt hus i flera år när välkända entreprenörer och experter  inspirerade publiken. Se denna 5-minutersfilm med bl a Kjell Enhager och Ulla-Lisa Thordén och denna 15-minutersfilm med bl a Mia Tönblom, Mats Gabrielsson, Max Söderpalm och Emmy Blixt samt trolleritrick från Driva Egets krönikör Janne Näsström. 

David vinner över Goliat

Jag är en liten företagare(David) som vill uppmana andra små att försöka slå de stora(Goliat). Det har vi gjort på olika sätt i Driva Eget - bl a med en tävling varje år. Småföretagare som lyckats slå de stora har nominerats och på mässan Eget Företag har vinnaren utsetts. 2013 vann Anders Bengtsson och hans internetbutik Lantbutiken. Priset han håller i hand visar den lille David som kämpar mot Goliat.

Juholt gav mig sitt småföretagarprogram

När jag 2011 intervjuade socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt gav han mig sitt småföretagarprogram i fem punkter nedskrivet på denna papperslapp. Det blev en märklilg intervju som jag beskriver i boken.