Min skurkjakt på Expressen

Jag, Per Wendel och Roland Aldeheim intervjuar här Leif Skiffer, känd som Mr X och en av 70-talets mest mytospunne person. Det blev den tidens största undersökande reportage i Expressen. Att jaga ekonomiska brottslingar blev min specialitet - och om detta berättar jag i boken.

Från Norrmalmstorgsdrama till chefsutmaning i Göteborg 

I borken berättar jag om nyhetsjakt och dramatik på Expressen där jag skolades av tidningslegendarerna Sigge Ågren, Bo Strömstedt och Åke Ahrsjö. Här bilder från några av händelserna där - när jag refererade rättegången mot tidingens ägare, var med och myntade begreppet Stockholmssyndromet, var korrespondent i England och var nere i kolgruva, avslöjade fastighetsskandaler på Kanarieöarna tillsammans med Olle Bengtzon och Weine Lexius, mötte PO Lennart Groll, fick rekordstor fisk i USA, reste i Kina och fick utmaning att hitta läsare när jag blev Expressens chef i Göteborg. 

FIlmen som visar att vi var snabbare och fräckare än DN

Här är filmen som visar hur det gick till att göra dagstidning 1975 med den tidens omständiga blyteknik. Bilderna från DN visar mest hur allvarliga kostymklädda män noggrant planerar tidningssidorna, medan  det är fart och fläkt när Expressen snabbt och spontant görs om mellan upplagorna. I boken beskriver jag denna skillnad mellan DN och Expressen, och hur vi på Expressen gjorde för att slå Dagens Nyheter.  Här på tennisläktaren i Båstad syns Roland Aldeheim ringa in en artikel till Expressens telefonmottagning från en match mot Chile som höll på att stoppas av denonstranter.  Klicka här för att komma till den 30 minuter långta filmen.